Share
1 March, 2018

Playgrounds: van festival naar allround inspiratieplatform


Playgrounds was het festival voor animators, vfx artists, game developers, sound designers, grafisch vormgevers en alle andere artiesten die zich niet in een hokje zetten.

Wàs, want Playgrounds is méér dan alleen een festival. Met een volgepakt meerdaags festivalprogramma in Amsterdam én Breda, meerdere events door het hele jaar heen en een online inspiratieplatform is Playgrounds nu een totaalplatform geworden voor de creatieve makers.

Wij kregen de eer om het online platform te ontwerpen en te ontwikkelen. Bekijk hier direct het resultaat.

Inspiratie platform

De website is één groot inspiratieplatform, waarbij de artiest, zijn/haar werk en kruisbestuiving centraal staan.

Wanneer je bijvoorbeeld het spectaculaire werk bekijkt van meervoudig Bafta winnaar en Star Wars visual artist Neal Scanlan, dan zie je direct dat hij in April ook op Playgrounds Blend een Artist Talk geeft. Op basis van zijn werk ontdek je daarnaast ook gerelateerd ander werk van bekende én onbekende makers die vergelijkbare expertises of stijl hebben.

Zo verlies je al snel de tijd uit het oog (we zullen het maar eerlijk toegeven).

Maatwerk WordPress

Het platform is aan de achterkant een maatwerk WordPress website, uitgebreid met onze eigen Stijlbreuk Secties. Hierin kan Playgrounds het content-heavy platform toch gemakkelijk beheren en de komende jaren uitbouwen. Met een slim categoriserings- en tag-systeem is content aan elkaar te linken, zodat de website een groot exploratie- en inspiratieplatform is geworden.

Event timetable met Vue.js

De website is ook het centrale punt voor bezoekers voor informatie, tickets en de programmering van de verschillende events. Uiteraard worden artiesten uit de Events en Timetables gelinkt aan hun profielen en werk op het ‘content gedeelte’ van het platform, zodat het inspireren en kruisbestuiven ook gebeurt tussen de offline en online activiteiten van Playgrounds.

Hiervoor is een gemakkelijk beheersysteem ontwikkeld, dat even flexibel is als de programmering. Last minute wijzigingen of late aanvullingen worden snel gedaan en de bezoeker ziet altijd alleen de benodigde informatie, zodat ze hun favoriete artiesten niet hoeven te missen.

De timetable is ontwikkeld met Vue.js, zodat hij snel en soepel draait op ieder apparaat.

 

Bekijk de website nu op weareplaygrounds.nl.

Strategie en concept
Share

Gerelateerd nieuws

Nieuw: Losha, de productiviteit app voor teams die Dropbox gebruiken.

Snel innoveren met API-based web applicaties: ProFit Gym Club App